Ondernemers klagen over 'showbrink' Dwingeloo

DWINGELOO - Ondernemers klagen over de 'showbrink' van Dwingeloo. Ze vinden De Brink na de reconstructie heel mooi. Maar het gebied is volgens de middenstanders zeer onpraktisch ingericht. Daardoor zouden mensen doorrijden en dat scheelt omzet.
Het vele groen is ten koste gegaan van de ruimte om goed te parkeren, zo stellen ondernemers. De korte en smalle parkeerplaatsen leveren bovendien gevaar op. Zo hangen fietsendragers volgens fietsenzaak Reiber boven de rijbaan. Bezoekers raakten volgens de drogist al gewond door hoogteverschillen bij het uitstappen en zeker drie auto's zijn bij de pannenkoekenboerderij vernield na een botsing met een zwerfkei, zo meldt de eigenaar.

Vooral de kapper en horeca-ondernemers lopen omzet mis nu er maximaal anderhalf uur geparkeerd mag worden. Volgens Mark Bergmans van hotel Wesseling is dat te kort voor een diner en dat zou zijn lege terras verklaren. De fractie van de VVD in de gemeenteraad van Westerveld heeft het college gevraagd om nog voor de opening van het toeristenseizoen een oplossing te vinden. De ondernemers hebben volgende week een gesprek met de gemeente.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.