Alcides begint nacompetitie bij UDI'19

Alcidesbeker
Alcidesbeker
VOETBAL - Het kampioenschap behaalde Alcides uit Meppel niet en dus proberen de geelhemden promotie naar de topklasse via de nacompetitie af te dwingen. Die weg begint in Uden, waar Hemelvaartsdag (17 mei) UDI'19 als eerste tegenstander wacht.
Verliest Alcides die eerste nacompetitiewedstrijd dan speelt de nummer drie van de zondaghoofdklasse C de zondag erop tegen Be Quick 1887 of SWZ Sneek, afhankelijk van welke ploeg er komend weekend kampioen gaat worden.

Weet Alcides het duel tegen UDI'19 te winnen, dan speelt de formatie van trainer Raymond Schuurman op tweede pinksterdag (28 mei) tegen Be Quick 1887 of SWZ Sneek. Mocht Alcides als winnaar uit de bus komen van deze halve competitie dan wacht de strijd om het algeheel kampioenschap van de zondaghoofdklasse (dus tegen de winnaars van de nacompetitie in de hoofdklasse A en B). Wint Alcides ook die halve competitie dan spelen de Meppelers de finale tegen de nummer 13 uit de zondagtopklasse en dat zal UNA uit Veldhoven of FC Hilversum worden. Al met al is Alcides dus nog vijf wedstrijden verwijderd van promotie naar de topklasse. Datzelfde geldt overigens voor ACV, dat speelt in de nacompetitie in de zaterdaghoofdklasse C. De tegenstanders van de Assenaren zijn echter nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.