Kamerverhuurder woedend na grootscheepse invallen

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst is bezig met een groot internationaal onderzoek naar  grootschalige fraude
De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst is bezig met een groot internationaal onderzoek naar grootschalige fraude
EMMEN - Kamerverhuurder Roel Heide uit Emmen is woedend op de gemeente Emmen vanwege de invallen deze week in zijn panden. De gemeente controleerde samen met politie, belastingdienst en FIOD alle kamerverhuurbedrijven in de wijk Angelslo.
In bijna alle panden bleek de brandveiligheid onvoldoende. Ook werden er hennepkwekerijen gevonden en is een vuurwapen gevaarlijk persoon aangehouden. Heide, eigenaar van vier panden in Emmen, spreekt van een ’razzia’ waarbij woningen zijn beschadigd en bewoners onnodig angst is aangejaagd. De ondernemer gaat de gemeente Emmen voor de schade aansprakelijk stellen.

Kritiek op vergunningenbeleid

De kamerverhuurder heeft verder forse kritiek op het vergunningenbeleid van de gemeente Emmen. Hij stelt eind 2010 en eind 2011 vergunningen voor zijn kamerverhuur te hebben aangevraagd. Behalve een ontvangstbevestiging zegt hij daarna nooit meer iets van de gemeente gehoord te hebben. Juridisch gezien is Emmen naar zijn mening stilzwijgend akkoord gegaan met zijn vergunningsaanvraag.

Zie ook:


Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.