FC Emmen profiteert van eventuele transfer Bas Dost

VOETBAL - FC Emmen kan mogelijk een financiële meevaller tegemoet zien. Als de transfer van Heerenveen-voetballer Bas Dost naar Wolfsburg doorgaat, ontvangt de Drentse eerstedivisionist een bedrag van rond de 2,5 ton.
De Duitse krant Bild meldt dat de oud-speler van FC Emmen voor 6,5 miljoen naar de club in de Bundesliga vertrekt. Dost laat aan Voetbal International weten dat er nog geen sprake is van een akkoord. Volgens het voetbaltijdschrift is Wolfsburg wel bereid de gelimiteerde transfersom van 7,5 miljoen euro te betalen voor de spits.

Dost doorliep een deel van de jeugdopleiding van FC Emmen en speelde in het seizoen 2007/2008 in de hoofdmacht. De club krijgt daarom tussen de 3,25 en 3,75% van het transferbedrag van Dost als solidariteitsbijdrage. Ook amateurvereniging Germanicus uit Coevorden deelt mee in de verkoop van de aanvaller. Omdat Dost een tijd in de jeugd van de zondagtweedeklasser uitkwam, krijgt de club een bedrag van rond de 17.000 euro.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.