FC Emmen geeft eigen jeugdopleiding weer smoel

Volgend seizoen weer FC Emmen D1 en C1
Volgend seizoen weer FC Emmen D1 en C1
VOETBAL - FC Emmen gaat het komend seizoen met een zelfstandige jeugdopleiding verder bij de onderbouw, de D- en C-jeugd. Voor de oudere jeugd, de B's en A's, gaat de enige profclub van Drenthe nauw samenwerken met Emmen AV. Het samenwerkingsverband met SC Heerenveen houdt na drie seizoen op te bestaan.
Het is slechts een eerste stap, maar wel een hele forse stap naar de gewenste nieuwe situatie voor de jeugdopleiding van Emmen. Maar het belangrijkste voor de enige profclub in Drenthe is, volgens bestuursvoorzitter Ronald Lubbers, dat de jeugdopleiding is veilig gesteld.

FC Emmen gaat komend seizoen dus met een eigen D1- en een C1 team de competitie in. De B1 van Emmen AV, die net als het afgelopen seizoen uitkwam in de eerste divisie, zal komend seizoen technisch (trainer) en financieel ondersteund worden door de Drentse profclub.

Lubbers: "Het is een overbruggingsjaar. Alle partijen zijn akkoord. Ook SC Heerenveen, al moeten er met die club nog wel wat plooien worden glad gestreken. Het is een situatie die we lopende het komend seizoen gaan evalueren. Of we na dit seizoen ook weer met een eigen B1 en A1 gaan spelen is nog onzeker, maar voor voor het seizoen 2012-2013 is dit de beste oplossing."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.