Olympische droom fietscrosser Scherpen lijkt voorbij

Fietscrossers in actie
Fietscrossers in actie
FIETSCROSS - Het lijkt onwaarschijnlijk dat fietscrosser Martijn Scherpen zich gaat plaatsen voor de Olympische Spelen van dit jaar in Londen.
De 24-jarige inwoner van Barger-Oosterveld had tijdens de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Papendal minimaal de halve finale moeten halen om een goede kans te houden op deelname aan de Spelen. Dat lukte vanmiddag niet. Scherpen, die niet fit aan de start verscheen, ging onderuit in de training en liep een lichte hersenschudding op. Hij kon daardoor niet meedoen in de timetrial om zich te plaatsen voor de wedstrijd van morgen.

Scherpen moet nu op het wereldkampioenschap eind deze maand in Birmingham bij de beste drie eindigen om zich te plaatsen voor Londen. De fietscrosser, die dit seizoen matig presteert, acht de kans daarop zelf zeer klein. ''De kans was al niet groot meer, maar is nu nog kleiner. Ik wil gewoon lekker rijden in Birmingham, maar heb me al neergelegd bij het missen van de Spelen'', aldus Scherpen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.