Patrick Miedema van E&O naar HSG Nordhorn

HANDBAL - Patrick Miedema vertrekt na één seizoen alweer bij E&O. De 21-jarige rechtshandige middenopbouwer werd maandag gepresenteerd bij de Duitse 2. Bundesligaclub HSG Nordhorn. Miedema kwam vorig seizoen over van Volendam.
Miedema was afgelopen weekend nog bepalend voor E&O in de uitwedstrijd van zijn club tegen de Limburg Lions. Zijn treffer in de laatste seconde zorgde niet alleen voor de 32-33 overwinning van de Emmenaren, het leverde E&O ook het felbegeerde ticket op voor de Benelux-liga. "Die treffer was geweldig natuurlijk. Het was één van de zestien die ik maakte. Nee, er zat niemand van Nordhorn op de tribune... Maar de deal was die avond nog niet rond", aldus Miedema.

Nordhorn is sinds 2009 niet meer actief op het hoogste niveau, vanwege financiële problemen. Dit seizoen staat de ploeg, waar ook de Nederlanders Bobby Schagen en Toon Leenders actief zijn, negende in de competitie. In 2008 won de formatie nog de EHF Cup (Europacup). "Ze hebben grote financiële problemen gekend, maar inmiddels hebben ze het hoofd weer boven water. Ze willen als club gewoon weer groeien en dat willen ze stapsgewijs en verstandig doen. Hoe ik mijn overgan naar Nordhorn zie?... Als een hele mooie stap. Het is een mooi station na Volendam en E&O. Natuurlijk hoop ik dezelfde ontwikkeling door te maken als bijvoorbeeld Mark Bult en ooit nog de stap te maken naar de 1. Bundesliga."

Voor E&O is het vertrek van Miedema het derde verlies in korte tijd. Vorige week maakten de doelmannen Marco Woltersom (Quintus) en Johan Bos (Hurry Up) hun vertrek bekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.