Minder economische groei in Drenthe

ASSEN - De groei van de Drentse economie is ook dit kwartaal weer lager dan vorig jaar rond deze tijd. Drenthe doet het wel beter dan Friesland en Groningen en scoort hoger dan het landelijke gemiddelde.

Omzetgroei

In onze provincie verwacht 31 procent van de bedrijven een omzetgroei. Zeventien procent verwacht een daling. De verwachte omzetgroei groei is niet genoeg om de economie weer vlot te trekken. Zo is er weinig ruimte voor investeringen en wordt er zorgwekkend weinig verdiend. Directeur Eric Jansen van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland is desondanks niet ontevreden over de kwartaalcijfers.

Werzoekenden

Het aantal werkzoekenden is het afgelopen jaar met 2,6 procent gestegen. De afgelopen maand daalde het cijfer met ruim 3 procent. De gemiddelde werkloosheid in Drenthe is nu 7,4 procent en dat is bijna anderhalf procent hoger dan het landelijk gemiddelde. De werkloosheid in Drenthe is het hoogst in Emmen. Daar zoekt bijna tien procent van de beroepsbevolking een baan. De Wolden heeft het laagste aantal werklozen, namelijk 3, 8 procent.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.