Actievere aanpak acquisitiefraude

ASSEN - De Kamer van Koophandel en MKB Noord willen acquisitiefraude actiever aanpakken. De KvK werkt daarom sinds kort met een fraudecoördinator.
Steeds meer ondernemers worden de dupe van misleidende nota's. De Kamer van Koophandel krijgt per week ongeveer tien meldingen van fraude. Eén van de vormen van acquisitiefraude is de spookfactuur, waarbij een ondernemer een rekening krijgt voor een nooit geleverde dienst. Volgens directeur Ron van Gent van MKB Noord doen weinig ondernemers onderzoek naar deze facturen. "De tien meldingen per week zijn maar een topje van de ijsberg. Veel ondernemers doen hier nog geen aangifte over. " Aldus Ron van Gent.

De Kamer van Koophandel en MKB Noord gaan bijeenkomsten organiseren om ondernemers bewust te maken van acquisitiefraude. Ondernemers krijgen tijdens de bijeenkomsten voorlichting. Ook worden ze geconfronteerd met voorbeelden.

Meer informatie over acquisitiefraude vindt u op de website van de Kamer van Koophandel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.