Drenten positief over Lente-akkoord

Het valse geld was bijna niet van echt te onderscheiden
Het valse geld was bijna niet van echt te onderscheiden
ASSEN - Drenten zijn van alle Nederlanders het meest positief over het Lente-akkoord. Uit een peiling van het EenVandaag Opiniepanel blijkt dat 69 procent van de inwoners van onze provincie de deal tussen VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie een goede zaak vindt.
Het Lente-akkoord omvat een pakket 'saldoverbeterende maatregelen' voor 2013, van in totaal 12,1 miljard euro. 26 procent van de Drenten noemt het akkoord een slechte zaak en 5 procent heeft geen mening. Panelleden uit Groningen, Zeeland en Flevoland zijn het minst positief. Zij vinden het akkoord in meerderheid een slechte zaak.

Ondanks dat Drenten positief zijn over het akkoord, denkt 66 procent dat deze bezuinigingsronde de Nederlandse economie verder zal verzwakken. Wel denkt 68 procent dat de bezuinigingen noodzakelijk zijn.

Drenten vinden in meerderheid het verhogen van de AOW-leeftijd, het instellen van een nullijn voor ambtenaren, het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek en het verhogen van accijnzen op alcohol een goede zaak. Minder te spreken zijn zij over de bezuinigingen op de zorg. Aan de opiniepeiling deden 779 Drenten mee.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.