Asser ACV grijpt naast topklasse

VOETBAL - Zaterdaghoofdklasser ACV uit Assen speelt volgend seizoen niet in de topklasse. De Assenaren slaagden er niet in de halve finale van de nacompetitie te bereiken. De ploeg verloor op eigen veld met 1-2 van Berkum uit Zwolle en eindigde daardoor niet als poulewinnaar.
De gasten uit Overijssel profiteerden in de negende minuut optimaal van een fout in de Asser verdediging. Aanvaller Chris van der Meulen was de maker van de 0-1. ACV bleef, mede door de vroegtijdige wissel van de geblesseerde verdediger Danny van Dijk, lange tijd matig spelen en creëerde haast geen kans.

Na rust ging het een stuk beter. Binnen vijf minuten stond de gelijkmaker op het bord. Philip Ties legde op de bal goed terug op de inlopende Edu de Jonge Rosa, die binnenschoot. De ploeg van trainer Johan Pitstra leek op weg naar een voorsprong, maar Berkum wilde daar niet aan meewerken. Opnieuw was het Chris van der Meulen die de goal maakte. Hij werkte halverwege de tweede helft een vrije trap tegen de touwen. ACV probeerde met een slotoffensief nog de gelijkmaker te forceren, maar het bleef bij 1-2, waardoor de ploeg ook volgend seizoen in de hoofdklasse uitkomt.