Kipyego Kemboi wint Drenthe Marathon

ATLETIEK - De 29ste editie van de Drenthe Marathon in Klazienaveen is gewonnen door Micah Kipyego Kemboi. De Keniaan met Duits paspoort liep de marathon in een tijd van 2 uur, 33 minuten en 43 seconden.
Daarmee brak hij geen records. Door het warme weer werden er geen snelle tijden neergezet in Klazienveen. De beste Nederlander was Iwam Kamminga op de vierde plek. Hij liep een tijd van 2 uur 34 minuten en 52 seconden. Jan Venhuizen uit Smilde liep in de eerste ronde nog in de kopgroep, maar moest in ronde twee de strijd staken vanwege een blessure.

De halve marathon werd gewonnen door Jacob Kendagon uit Kenia in 1 uur, 3 minuten en 50 seconden. Wim Opten was de beste Drent op de zesde plek. Hij finishte een kwartier later dan de winnaar. De beste vrouw was de Keniaanse Lucie Macharia met een tijd van 1 uur, 14 minuten en 22 seconden.