Mooie zevende plaats voor Christiaan Varenhorst

Christiaan Varenhorst
Christiaan Varenhorst
BEACHVOLLEYBAL - Beachvolleyballer Christiaan Varenhorst is met zijn partner Jon Stiekema zevende geworden tijdens de World Tour in Praag. De uit Nieuw Buinen afkomstige Varenhorst slaagde er met Stiekema niet in de wereldkampioenen Alison en Emanuel te verslaan. In twee sets waren de Brazilianen te sterk.

Alison Cerutti en Emanuel Rego gingen als een speer van start in de eerste set. Vooral het grote blok van Alison Cerutti was lastig te omzeilen. Met maar liefst tien killblocks in twee sets wist Alison de Nederlanders vaak te stoppen. Hoewel Stiekema/ Varenhorst in de eerste set op 13-14 tot op een punt naderde, liepen de Brazilianen daarna weer weg. Met 21-15 ging de eerste set verloren.
In de tweede set kwamen Stiekema en Varenhorst wederom een paar punten achter. Bij een 15-9 achterstand lieten de jonge Nederlanders zien wel degelijk over goede volleybalkwaliteiten te beschikken. De langste rally van de wedstrijd, met veel onmogelijke reddingen aan beide kanten, werd beslist in het voordeel van de Nederlanders. Langzaam kropen ze dichterbij, maar op een stand van 20-17 kregen de Brazilianen hun eerste matchpoint. Deze werd verzilverd en hierdoor zijn Varenhorst en Stiekema na een knappe reeks wedstrijden uitgeschakeld.
Reinder Nummerdor en Richard Schuil die voor Nederland al zijn geplaatst voor de Spelen werden vijfde.
Woensdag start in Scheveningen het EK Beachvolleybal. Varenhorst zal op het Scheveningse strand te bewonderen zijn net als de Emmense Madelein Meppelink die in het strijdperk komt met haar partner Sophie van Gestel. Tijdens het EK zijn extra kwalificatiepunten te verdienen om uitgezonden te kunnen worden nar de Spelen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.