Bas Dost naar Wolfsburg

VOETBAL - Voormalig FC Emmen-voetballer Bas Dost uit Coevorden speelt volgend seizoen in Duitsland bij Vfl Wolfsburg. Dat heeft zijn huidige club sc Heerenveen laten weten.
Naar verluidt betaald Wolfsburg een transfervergoeding van 7,5 miljoen euro voor de 23-jarige aanvaller. Dat zou betekenen dat FC Emmen een vergoeding van ongeveer 2,5 ton ontvangt voor de speler. Dost doorliep een deel van de jeugdopleiding van FC Emmen en speelde in het seizoen 2007/2008 in de hoofdmacht. De club krijgt daarom tussen de 3,25 en 3,75 procent van het transferbedrag als solidariteitsbijdrage.

Ook amateurvereniging Germanicus uit Coevorden deelt mee in de verkoop van de aanvaller. Omdat Dost een tijd in de jeugd van de zondagtweedeklasser uitkwam, krijgt de club een bedrag van rond de 17.000 euro.

Na zijn debuutseizoen in het betaald voetbal voor FC Emmen (zes goals in 23 duels) vertrok Dost naar Heracles Almelo. Daar trof hij in 61 wedstrijden zeventien keer doel. Sinds de zomer van 2010 stond hij onder contract bij sc Heerenveen. In Friese dienst scoorde hij 45 keer in 66 duels. Het afgelopen seizoen was hij met 32 treffers topscorer in de eredivisie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.