Tegenvallende trainingstijd voor Iwema

Jasper Iwema
Jasper Iwema
MOTORSPORT - Jasper Iwema heeft op het circuit van Catalunya de 24ste tijd gereden in de tweede vrije training. Eerder op de dag reed de motorcoureur uit Hooghalen in de eerste sessie de 25ste tijd.
Via zijn website laat Iwema weten dat hij tevreden is met dit resultaat: “Ondanks dat mijn positie dit niet aangeeft ben ik best wel tevreden. We hebben een aantal nieuwe onderdelen en nieuwe updates en ik ben er van overtuigd dat we hiermee een stap in de goede richting hebben gemaakt. Nu de motor anders en beter aanvoelt lopen we echter wel weer tegen een aantal andere probleempjes aan waarvoor we even tijd nodig zijn ... Het belangrijkste is nu dat ik me een stuk zelfverzekerder voel op motor, met name in de langzamere bochten heb ik veel meer vertrouwen.”

Tijdens de tweede training voor de Grand Prix van Catalunya reed de Fransman Louis Rossi de snelste tijd, ruim 2,5 seconde sneller dan Iwema.

Tijdens de vorige grand prix boekte Iwema zijn beste resultaat ooit. Op het natte circuit van het Franse Le Mans werd de Drent 7e en pakte hij voor het eerst dit seizoen punten voor het klassement.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.