Hollandscheveld blijft derdeklasser

VOETBAL - De voetballers van Hollandscheveld spelen ook volgend seizoen in de zaterdag derde klasse. Op eigen veld kwam de ploeg van trainer John Kikkert niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen SC Scheemda. De heenwedstrijd werd vorige week met 4-3 verloren.
De ruim 600 toeschouwers zagen een zeer aantrekkelijk duel waarin beide ploegen veel kansen kregen. De Oost-Groningers kwamen na ruim een half uur op voorsprong door een goal van Danny Blaauw. Na rust maakte Hollandscheveld-aanvoerder Alex Zomer snel de gelijkmaker, maar na tien minuten in de tweede helft scoorde opnieuw Danny Blaauw voor Scheemda. Dit keer vanaf elf meter. De topschutter van Scheemda (in twee seizoenen meer dan 80 goals) had na een uur spelen zelfs de kans op zijn derde treffer, maar de pas 16-jarige doelman Lennard Vos keerde knap de strafschop. Hollandscheveld trok na 65 minuten de stand weer gelijk. Een goede voorzet vanaf rechts door Rudolf Wielink werd goed binnengekopt door Ronald Kroezen. In de slotfase speelde Hollandscheveld alles of niets, maar verder dan 2-2 kwamen de Drenten niet.