Gas ontsnapt na botsing tegen benzinepomp langs A28

ASSEN - Een auto is zaterdagavond tegen een LPG-pomp gereden bij tankstation Peelerveld langs de A28 bij Assen. De pomp werd van de sokkel gereden en de auto kwam op de kop tot stilstand. Gevreesd werd voor een explosie, maar de brandweer kon het lek snel dichten. Uit voorzorg werd de A28 vanaf Assen richting Groningen enige tijd afgesloten

Onder invloed

De 25-jarige man uit Rotterdam die de auto bestuurde, bleek te hebben gedronken. Ook had hij drugs gebruikt. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Vier inzittenden zijn in het ziekenhuis behandeld aan diverse snijwondjes.

Herhaaldelijk inhalen

Aan de botsing bij het tankstation ging een aanrijding met een andere auto vooraf. De 45-jarige bestuurder van deze auto en zijn beide zoons van 14 en 16 jaar, afkomstig uit Aduard, waren op de A28 enkele malen door de Rotterdammer ingehaald, die daarna weer snelheid minderde.Ter hoogte van het benzinestation ging het mis. De auto uit Aduard werd door de inhalende auto geraakt. De Rotterdammer verloor daardoor mogelijk de macht over het stuur en belandde via de toerit naar het tankstation uiteindelijk tegen de pomp.
De bestuurder en zijn zoons uit Aduard bleven ongedeerd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.