Zwartemeer promoveert naar tweede klasse

VOETBAL - Zwartemeer is gepromoveerd naar de tweede klasse. Na een eerdere 0-2 overwinning tegen Stadskanaal had de ploeg vanmiddag op eigen veld aan een 2-2 gelijkspel genoeg.
Het werd nog wel spannend in Klazienveen, want Stadskanaal stond na een half uur spelen op een 0-2 voorsprong. Door twee schitterende vrije trappen van Bas de Vries kwam de thuisploeg op slag van rust weer op gelijke hoogte. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

Beilen slaagde er nog niet in de tweede klasse te bereiken. In het tweede duel tegen DTD kwam de derdeklasser voor eigen publiek niet verder dan 0-0, na een eerdere 2-0 nederlaag. Beilen heeft nog kans op promotie. Dan moet de ploeg donderdag winnen van Lemmer, om vervolgens op zondag de winnaar van het duel Stadskanaal - Noordster te verslaan.

Gieten degradeerde naar de vijfde klasse. De ploeg verloor met 2-1 van Zuidlaarderveen, ondanks een 0-1 voorsprong bij rust. SV Hoogersmilde slaagde er via een monsterzege in de vierde klasse te bereiken. Op eigen veld was de ploeg met 12-2 te sterk voor Kielwindeweer. Door de zege van Hoogersmilde degradeert Diever/Wapse naar de vijfde klasse.