Hake assistent-trainer bij PEC Zwolle

Rene Hake
Rene Hake
VOETBAL - René Hake wordt de nieuwe assistent-trainer van Art Langeler bij PEC Zwolle. De trainer uit Erica tekent een contract voor twee seizoenen in Zwolle.

Hake komt over van FC Emmen, waar hij vanaf oktober 2010 hoofdtrainer was.

Zwolle promoveerde het afgelopen seizoen naar de eredivisie. Hake deelt het assistentschap met oud-international Jaap Stam. "De invulling van de twee assistent-functies verschilt natuurlijk van elkaar. We vullen elkaar aan. Zo richt Jaap zich bijvoorbeeld wat meer op de beloften, waar hij ook de coaching van gaat doen. Daar ga ik hem bij assisteren. Daarnaast richt ik me meer op de tegenstanders van ons in de eredivisie", aldus Hake.

Dat Hake het hoofdtrainerschap, in ieder geval voor even, gedag zegt en assistent wordt was voor hem geen enkel probleem. "Nee, zeker niet. Die opties dienden zich ook niet concreet aan. Bovendien kan ik nu werken in de eredivisie. Of ik een clausule in mijn contract heb laten opnemen dat ik de kans heb om te vertrekken als ik ergens anders hoofdtrainer kan worden? ... Ja, dat heb ik."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.