Henk Hoekstra tijdelijk directeur FC Emmen

Henk Hoekstra
Henk Hoekstra
VOETBAL - FC Emmen heeft Henk Hoekstra aangesteld als nieuwe directeur. De bedoeling is dat Hoekstra, die jarenlang werkte als financieel directeur bij sc Heerenveen, de functie tot 1 september gaat vervullen
Bij sc Heerenveen was de 53-jarige Hoekstra liefst 22 jaar in dienst, waarvan 12 jaar als directeur financiële-en operationele zaken. In de zomer van 2010 moest hij, samen met voorzitter Yme Kuiper, het veld ruimen bij de Friese eredivisieclub.

Hij was in zijn laatste jaren als directeur van Heerenveen ook actief voor de KNVB, waar hij op financieel gebied een adviserende rol had. Met die werkzaamheden stopte hij begin 2011. Hij participeert in diverse bedrijven (als eigenaar, directeur en partner) die gespecialiseerd zijn in financiele- en organisatorische zaken. Sinds oktober is hij voorzitter van ijshockeyclub Friesland Flyers uit Heerenveen.

Bij FC Emmen volgt Hoekstra Jacob Paas op, wiens contract per 1 juli afloopt.

John van Dalen wordt bij FC Emmen verantwoordelijk voor de pr en marketing. Tot vorige week was hij nog directeur van Eurovoetbal, het jeugdtoernooi dat jaarlijks wordt gehouden op de Esserberg. De 26-jarige Groninger speelde vijf jaar lang betaald voetbal bij sc Veendam. De afgelopen drie seizoenen kwam hij uit voor ACV in Assen en vanaf volgend seizoen verdedigt hij de kleuren van WKE in de topklasse. Van Dalen tekent bij FC Emmen contract voor één jaar.

Vanavond, tijdens een speciale sponsorbijeenkomst op het stadion van FC Emmen, worden Hoekstra en Van Dalen gepresenteerd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.