FC Emmen wil structureel naar top 5

VOETBAL - FC Emmen wil in de komende drie jaar doorgroeien naar een club met een begroting tussen de 3,5 en 4 miljoen euro. De gemiddelde toeschouwersaantallen wil de club structureel naar 4000 stuwen, het ledenaantal van de Businessclub moet richting de 400 en de club wil structureel naar de top 5 in de Jupiler League.
Dat maakte bestuursvoorzitter Ronald Lubbers dinsdagavond bekend tijdens de sponsoravond van de Drentse club. "Natuurlijk moet dat stap voor stap gerealiseerd worden, maar we merken nu al dat het gaat leven. Het geloof keert terug en dat is te merken aan de belangstelling voor een nieuw sponsorcontract. Je moet natuurlijk wel een goed verhaal neerleggen. En dat kunnen we nu doen. We hebben goede spelers gehaald. Niet voor niets natuurlijk, maar we hebben ook deals kunnen sluiten waar we van tevoren een hard hoofd in hadden", aldus Lubbers.

FC Emmen gaat werken met een sponsorpyramide, die het geld moet genereren om op termijn (binnen drie jaar) richting een begroting van 3,5 a 4 miljoen euro te groeien. De belangrijkste partijen in die pyramide zijn de zogeheten 'elf van FC Emmen', de hoofdsponsor en 10 business partners die per stuk minimaal 40.000 euro in het laatje van de club moeten brengen. Lubbers: "We zijn op zoek naar een hoofdsponsor. We hopen dat deze avond daar een bijdrage in levert, zodat we voor eind juni een nieuwe hoofdsponsor kunnen presenteren."

De sponsors van FC Emmen kunnen vanaf komend seizoen een eigen sponsorpakket kiezen, waarbij er verschil is aangebracht in exclusiviteit (plek in het stadion, luxe van de stoeltjes en toegang tot sponsorruimtes).

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.