Ouders boos over dreigende sluiting Jan Ligthartschool Beilen

BEILEN - Ouders van leerlingen van de Jan Ligthartschool in Beilen zijn boos over de dreigende sluiting van deze school.
De basisschool kreeg vier jaar geleden van de onderwijsinspectie de beoordeling zeer zwak. Volgens een nieuwe toetsing van de inspectie is de kwaliteit niet genoeg verbeterd en moet de school sluiten.

Volgens de ouders is er niks mis met de kwaliteit van het onderwijs op de Jan Ligthartschool. Zij betwisten de uitslag van het onderzoek van de onderwijsinspectie en vermoeden dat de school moet sluiten om plaats te maken voor de CSG Beilen, die met ruimtetekort kampt. De ouders willen nu met de gemeente in gesprek om sluiting te voorkomen.

Bovenschools directeur in Midden-Drenthe Jos van Kimmenade noemt het vermoeden van de ouders een broodjeaapverhaal. ''Iedereen heeft zijn best gedaan en keihard gewerkt, maar de inspectie heeft geconcludeerd dat het niet lukt'', zegt Van Kimmenade. De bovenschoolse stichting in Midden-Drenthe onderzoekt op dit moment de mogelijkheid van een fusie met een andere basisschool in Beilen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.