Cabot neemt koolstofproducent Norit over

Norit in Klazienaveen
Norit in Klazienaveen
KLAZIENAVEEN - Koolstofproducent Norit, met aan fabriek in Klazienaveen, wordt overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Cabot uit Boston. Met de overname is 1,1 miljard euro gemoeid (800 miljoen euro).
Norit is al 80 jaar actief in de VS. Tegenwoordig is het bedrijf op een breed terrein actief en levert 150 verschillende kool producten en complete zuiveringssystemen. Norit heeft in Europa en Amerika tien fabrieken met 760 werknemers. Norit is sinds 2007 eigendom van het Britse investeringsfonds Doughty Hanson en de Nederlandse Investeerder Euroland Investments. Cabot exploiteert wereldwijd 36 fabrieken.

Norit is in 1912 in Zaandam opgericht. Zes jaar later werd concurrent Purit in Klazienaveen overgenomen, nadat het vermoeden bestond dat de Drentse fabriek was opgericht als gevolg van bedrijfsspionage bij Norit. Door deze overname ging Norit ook een rol spelen in de verveningen in Zuidoost-Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.