'Brandweer Drenthe vaakst te laat'

ASSEN - Van alle korpsen in Nederland is de brandweer in Drenthe is het vaakst te laat. Dat blijkt uit een nog vertrouwelijk onderzoek van de Inspectie Veiligheid en Justitie dat in handen is van RTL Nieuws.
Landelijk gezien is de brandweer bij 33 procent van de branden te laat, maar het korps Drenthe is in 60 procent van de noodgevallen niet op tijd. Op de tweede plaats staat het korps Groningen met 58 procent.

Uit het rapport blijkt dat de brandweer juist bij de branden waar het risico op slachtoffers het grootst is, bijvoorbeeld in woningen en scholen, het vaakst te laat komt.

Verkeerd beeld

Volgens voorzitter Sicko Heldoorn van de Drentse Veiligheidsregio geven de cijfers uit het rapport een vertekend en eenzijdig beeld. Er wordt geen rekening gehouden met de grotere afstanden en ook worden brandpreventie en het succesvol bestrijden van branden niet meegenomen in dit onderzoek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.