Stoomfluit Coevorden klinkt weer

De stoomfluit van Coevorden
De stoomfluit van Coevorden
COEVORDEN - De stoomfluit van Coevorden zal vanaf woensdag, na negen maanden van afwezigheid, weer te horen zijn.
Het college van Gedeputeerde Staten moet morgen nog een officieel besluit nemen over de nieuwe vergunning voor de fluit, maar dat is niet meer dan een formaliteit.

Fabrieksfluit

De fabrieksfluit van Smurfit Kappa was al vanaf voor de oorlog op gezette tijden in Coevorden te horen. Maar na een klacht van een inwoonster van de gemeente over het lawaai, bleek er helemaal geen vergunning te zijn. In oktober besloot de provincie daarom de fluit het zwijgen op te leggen.

Dempen

Na veel overleg over en weer met de provincie is overeengekomen het geluid van de stoomfluit enigszins te dempen, zodat hij minder ver in de omgeving te horen is. Verder wordt het aantal malen dat de stoomfluit zal blazen teruggebracht van zes naar vier keer per dag. De fluit klinkt om 7.30, 9.30, 12.00 en 16.30 uur. Woensdagmorgen wordt de fabrieksfluit om half acht officieel weer in werking gesteld door gedeputeerde Tanja Klip.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.