Commotie rond subsidieregeling zonnepanelen

Elly Smit van Zonne Energie Noord-Nederland
Elly Smit van Zonne Energie Noord-Nederland
BEILEN - Drentse installateurs zijn niet blij met de subsidieregeling voor zonnepanelen. Die regeling heeft volgens installateur Hupkes uit Beilen een averechts effect.
Als de landelijke pot van 22 miljoen euro leeg is, stort de markt weer in totdat er weer geld beschikbaar is. Los daarvan ligt de overbelaste website van AgentschapNL al twee dagen plat met een storing, waardoor particulieren helemaal geen subsidie kunnen aanvragen voor zonnepanelen. Installateur Hupkes vindt dat niet erg, want volgens hem is die financiële prikkel helemaal niet meer nodig.

De belangstelling is ook in Drenthe niettemin groot. Bij Zonne Energie Noord-Nederland in Beilen melden zich bijvoorbeeld zestig tot zeventig klanten per dag. Particulieren die zonnepanelen aanschaffen, kunnen 15 procent van het aankoopbedrag terugkrijgen, met een maximum van 650 euro.

Subsidie schriftelijk aanvragen

Het is nu ook mogelijk de subsidie schriftelijk aan te vragen. Op de website van AgentschapNL kan hiervoor een formulier gedownload worden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.