FC Emmen wint met 28-0

Het stadion van FC Emmen waar de wedstrijd vanavond wordt gespeeld
VOETBAL - FC Emmen heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een gedenkwaardige overwinning geboekt. In Musselkanaal wonnen de Emmenaren het oefenduel tegen vijfdeklasser SETA met met maar liefst 28-0.
FC Emmen verbeterde daarmee het oude record uit 1997 toen Klazienaveen met 24-0 werd verslagen. Dat de score niet nog hoger is uitgevallen, was vooral de verdienste van Patrick van der Werf, de keeper van SETA. Hij pakte af en toe onmogelijke ballen en stopte in de eerste helft bovendien een strafschop van Ruud ter Heide.
Ondanks twee pittige trainingen waren de spelers van trainer Joop Gall zeer gretig en gingen vanaf het begin op jacht naar veel goals. Het openingsdoelpunt viel al na vier minuten en werd gescoord door Kelvin Maynard, die zijn debuut maakte als speler van FC Emmen. Daarmee was de ban gebroken en konden de spelers zich naar harte lust uitleven in het scoren van doelpunten, die gelijk over beide helften werden verdeeld.

Topscorer werd Anmar Almubaraki met vijf doelpunten. Ruud ter Heide en Norair Mamedov scoorden elk vier treffers. De overige doelpunten kwamen op naam van Elson Almeide (3), Kay Velda (3), Kelvin Maynard (2), Eldridge Rojer (2), Wout Weghorst (2), Bart de Groot (1), Yannick de Wit (1) en Jeffrey de Visscher (1).
Na twee oefenwedstrijden tegen amateurclubs speelt FC Emmen zaterdag om 15.00 uur in het Univé Sadion in Emmen tegen landskampioen AJAX. Een week later komt FC Twente naar Emmen.