Van Leeuwen derde in Ronde van Venhuizen

Clubcompetitie ten einde
WIELRENNEN - Wielrenner Cor van Leeuwen is vandaag derde geworden in de Omloop van Venhuizen. De inwoner van Borger won de sprint van de achtervolgers op twee koplopers.

Marco Hoekstra uit Haren won de eendagswedstrijd over 170 kilometer. Hij versloeg, na het bekijken van de fotofinish, medevluchter Tino Haakman uit Enkhuizen.
De wedstrijd kwam 70 kilometer voor het einde tot leven. Er ontstond een kopgroep van 25 renners met daarin onder andere Hoekstra, Haakman, Sven Kramer en Cor van Leeuwen. In de voorlaatste ronde ontsnapten Hoekstra en Haakman en hielden op de streep vijf seconden over op de achterblijvers.
De Ronde van Venhuizen was de laatste wedstrijd in de clubcompetitie die gewonnen is door Rudy Vriend uit Schagen.