Interesse in Jasper Iwema ondanks tegenvallende prestaties

Jasper Iwema
Jasper Iwema
MOTORSPORT - Ondanks zijn tegenvallende prestaties van dit seizoen heeft motorcoureur Jasper Iwema niet te klagen over interesse.
Volgens sportpromotor en begeleider van Iwema, Lee van Dam uit Assen, heeft de 22-jarige coureur uit Hooghalen aanbiedingen van drie of vier raceteams in de Moto3-klasse. Onder die belangstellenden zou ook een nieuw Nederlandse raceteam zitten, dat vanaf volgend seizoen in de Moto3 wil uitkomen.

Iwema, de enige vaste Nederlandse WK-rijder, staat na acht van de achttien races op de 22ste plaats in het tussenklassement met negen punten. Hij wist alleen tijdens de Grote Prijs van Frankrijk punten te behalen. Tijdens zijn thuisrace op het TT-circuit in Assen kwam Iwema niet verder dan de 24ste plaats. Afgelopen weekend moest hij op de de Sachsenring de strijd vroegtijdig staken vanwege een technisch probleem aan zijn motor.

Volgens Van Dam hebben de tegenvallende prestaties verschillende oorzaken. Hij spreekt van communicatieproblemen bij het Tsjechische FGR-team in het begin van het seizoen, waardoor Iwema zijn draai niet kon vinden. Ook zou de druk op Iwema tijdens de TT te hoog zijn geweest. Toch verwacht de sportpromotor dat de Drentse coureur volgend jaar in de Moto3 rijdt. Iwema is een publiekslieveling die goed in de markt ligt, aldus Van Dam.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.