Van der Linden in basis bij FC Emmen

Antoine van der Linden nog in het shirt van FC Emmen
Antoine van der Linden nog in het shirt van FC Emmen
VOETBAL - Antoine van der Linden maakt vrijdagavond tegen Excelsior in Rotterdam zijn rentree in een officiële wedstrijd van FC Emmen. De routinier kwam vorige week in de eerste competitiewedstrijd tegen Dordrecht niet in actie vanwege een schorsing, die hij had meegenomen uit het afgelopen seizoen. Daarnaast kampte de centrale verdediger met een kuitblessure, maar die is inmiddels voldoende hersteld. "Antoine speelt gewoon", laat FC Emmen-trainer Joop Gall weten. "Dat is een speler die er gewoon staat, ook al heeft hij de afgelopen weken wat minder getraind."
Dat Van der Linden tegen Excelsior zijn officiële rentree maakt in het shirt van FC Emmen is speciaal, want in het seizoen 2002/2003 speelde hij op Woudestein zijn laatste wedstrijd in zijn eerste periode bij de Drentse club. Destijds was het de laatste nacompetitiewedstrijd die FC Emmen speelde. Op 19 juni 2003 versloeg Excelsior de ploeg van toenmalig trainer Hennie Spijkerman met 2-1, waardoor FC Emmen promotie naar de eredivisie misliep.

Van der Linden is niet de enige nieuweling in de basiself van FC Emmen vrijdagavond. Ook Wout Weghorst begint vanaf de aftrap. Hij vervangt Ruud ter Heide, die vorige week uitviel met een knieblessure. Said Bakkati ontbreekt ook, waardoor Kelvin Maynard zijn centrale positie verruilt voor die van rechtsback. De complete opstellling: Van der Vlag; Maynard, De Groot, Van der Linden, Kunst; Bannink, Velda, Almubaraki; Wijks, Weghorst en Mamedov.

Naast Bakkati en Ter Heide zijn Yannick de Wit, Michal Mravec, Shkodran Metaj, Marijn Sterk, Roan Poelstra en Mauricio Mazetti niet inzetbaar. De laatste wacht nog steeds op vrijgave uit zijn geboorteland Argentinië.

Excelsior, de tegenstander, degradeerde vorig seizoen uit de eredivisie en kreeg deze zomer te maken met veel spelersmutaties. Liefst 16 spelers vertrokken. De nieuwe trainer, Vlemmings, heeft een hele jonge ploeg tot zijn beschikking. De meest ervaren speler is Utrechter Ricky Kruys met 27 jaar. De Rotterdammers gingen in hun eerste competitieduel van het seizoen in Doetinchem met 2-0 onderuit bij de andere degradant, De Graafschap.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.