Schademeldingen bij NAM na aardbeving Groningen

ASSEN - Bij de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) in Assen zijn sinds de aardbeving in Groningen gisteravond vijftig schademeldingen binnengekomen. De verwachting is dat dit aantal nog verder gaat oplopen.
De NAM is verantwoordelijk voor de schade die is ontstaan door bodemdaling als gevolg van aardgaswinning. De beving had een kracht van 3,4 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag in de omgeving van Loppersum. De NAM heeft nog geen zicht op de precieze schade.

Ruimhartiger

Burgemeester Albert Roodenboog van Loppersum wil dat de NAM in Assen ruimhartiger omgaat met schadevergoedingen. Roodenboog zegt dat vaak slechts een paar honderd euro wordt uitgekeerd aan mensen die schade hebben. Volgens hem is er meer aan de hand en moeten de gebouwen daar grondiger op worden onderzocht.

Expert

De NAM zegt dat er al goed wordt onderzocht of er schade is. Dat wordt gedaan door een expert, die de situatie van voor en na de beving vergelijkt. Op basis van dat rapport wordt er uitgekeerd, aldus de NAM.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.