Iwema valt uit in Indianapolis

Iwema op een archieffoto
Iwema op een archieffoto
MOTORSPORT - Jasper Iwema blijft ongelukkig dit seizoen. Tijdens de GP van Indianapolis viel de inwoner van Hooghalen in de eerste ronde uit. Iwema werd, met drie andere coureurs, aangereden door Niccolò Antonelli en kon de wedstrijd niet meer vervolgen. Toch was er Drents succes te noteren. Luis Salom, van het team van Roelof Waninge, won de race. Het was de eerste zege voor team Waninge.
Lang was het onzeker of Iwema wel aan de GP van Indianapolis kon deelnemen. De Drent had tijdens de GP van Italië zijn enkel gebroken. Vorige week besloot Iwema toch de overtocht naar Amerika te maken, naar nu blijkt, met weinig succes. In de derde bocht maakte Antonelli aan de ambities van Iwema een einde.

Voor Roelof Waninge verliep de race succesvoller. De inwoner van Dwingeloo won, met Salom, voor het eerst een grand prix. In de laatste ronde profiteerde de Spanjaard van een valpartij van zijn landgenoot Maverick Viñales. De leider in de stand om het wereldkampioenschap, de Duitser Sandro Cortese, werd tweede en bouwde zijn voorsprong uit naar 29 punten op Viñales.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.