Devilder eerste horde Westerhof in kwalificatie US Open

Boy Westerhof (archieffoto)
Boy Westerhof (archieffoto)
TENNIS - Boy Westerhof is dinsdag in de eerste kwalificatieronde van de US Open gekoppeld aan Nicolas Devilder, in 2008 nog de nummer 60 van de wereld. Inmiddels is Devilder terug te vinden op plaats 198. Meppeler Westerhof is door zijn twee recente future-zeges in Moskou geklommen naar plaats 203, zijn hoogste ranking ooit. Het is voor het eerst dat Westerhof meedoet aan kwalificatiewedstrijden voor een Grandslam.
Devilder, een 32-jarige Fransman uit Dax stond in september 2008 dus 60e op de wereldranglijst. Maar vanaf 2009 gaat het minder met Devilder. Met name het voorjaar van 2010 verloopt dramatisch en de Fransman duikelt zelfs uit de top 600. De stijgende lijn heeft Devilder sinds vorig jaar weer ingezet. Mede dankzij twee future-zeges klom hij weer richting de 357e plaats. Dit jaar behaalde hij als qualifier het hoofdtoernooi van Roland Garos. Pas in de derde ronde werd hij uitgeschakeld en niet tegen de minste, namelijk Djokovic (de nummer 2 van de wereld).

Westerhof zal drie kwalificatierondes moeten overleven om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de US Open. Mocht het hem gaan lukken, dan zal hij de tweede Drent ooit zijn op een Grandslam. Joost Winnink uit Peize ging hem voor. Hij speelde één Grandslam-toernooi, uitgerekend de US Open. In 1995 haalde hij de tweede ronde na een zege op Greg Rusedski.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.