Vierde plek niet goed genoeg voor Paralympiër Gruppen

MEPPEL - Wielrenner Bastiaan Gruppen maakt zich op voor zijn Paralympisch debuut. Hij gaat in Londen voor een medaille op de tijdrit.
Gruppen is 25 jaar en komt uit Meppel. Hij is geboren zonder onderarm en komt op de Spelen uit in de wegwedstrijd en op de tijdrit. Hij rijdt met een prothese, die speciaal voor hem is gemaakt door een ortopheed in Vries. Ondanks dit hulpmiddel merkt hij, vooral in de bochten, dat hij een onderarm mist. ''Als ik individueel rij gaan de bochten goed'', zegt Gruppen. ''Als ik achter iemand rij ben ik meestal wel bang. Dat zit meer in m'n hoofd.''

De wielerwedstrijden worden op het circuit van Brands Hatch verreden. Een loodzwaar parcours waar geen meter vlak is. Toch denkt Gruppen dat hij kans maakt op een plak. ''Op de tijdrit wil ik een medaille. Het maakt me niet uit welke, maar met een vierde plek ben ik niet tevreden. Op de wegwedstrijd zie ik het wel'', aldus Gruppen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.