WKE ook na drie duels nog ongeslagen

VOETBAL - Zondagtopklasser WKE heeft ook de derde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Op het eigen sportpark Grote Geert versloegen de Emmenaren SWZ Boso Sneek met 3-1, na een ruststand van 0-0. Door die zege blijven de oranjehemden koploper in de topklasse met 9 punten uit 3 wedstrijden.
De koppositie deelt WKE met FC Lienden, dat woensdagavond met 1-0 won van De Treffers. Ook Achilles '29, dat met 4-0 won van EVV, is nog zonder puntverlies maar heeft pas twee wedstrijden gespeeld.

WKE-trainer Hendrik Oosting moest het tegen Sneek, dat in de eerste twee duels drie punten pakte, stellen zonder centrumverdediger John van Dalen en spits Berend Oosting. Zij werden vervangen door respectievelijk Danny Holband en Guilliano Grot. Ook Sneek kreeg te maken met een tegenvaller in aanloop naar het duel tegen WKE, maar dan op een veel later moment. De Friese club was vergeten om de spelerspas van aanvaller en basisspeler Raducio King mee te nemen naar Emmen, waardoor de naam van King van het wedstrijdformulier kon worden gehaald.

Door die fout kreeg Khalid Yachou de kans in de basis bij Sneek en uitgerekend hij was in de eerste helft de gevaarlijkste man op het veld. Tot twee keer toe was de aanvaller dichtbij een treffer in de eerste 45 minuten. Zijn eerste inzet ging, via de handen van WKE-doelman Diederik Bangma, net langs de paal en de tweede poging belandde op de paal. De thuisploeg speelde een zwakke eerste helft en kwam nauwelijks aan aanvallen toe. "Ik was blij dat we gingen rusten met 0-0, want ze hadden zeker twee of drie goals kunnen maken in de eerste helft", aldus Oosting die kort voor rust zag dat een derde gevaarlijke poging van Sneek de lat raakte.

In de tweede helft zag het publiek een compleet ander WKE, dat veel meer vooruit voebalde en veel gretiger en taakbewuster oogde. In de 62e minuut scoorde Erwin Buurmeijer de 1-0, na goed voorbereidend werk van Gradus Hempenius. De tweede goal viel amper drie minuten later. Angelo Zimmerman, de beste man aan WKE-zijde, soleerde schitterend door de Sneek-defensie en scoorde met zijn 'zwakke' rechtervoet de 2-0. "Ja, een heerlijke goal", aldus Zimmerman na afloop. "Als je zo mee opkomt ben je niet af te stoppen." De derde WKE-treffer, gescoord door Erik Eleveld na een combinatie met Grot, zorgde voor de definitieve beslissing. Dat WKE daarna nog wat kansjes en uiteindelijk ook een tegentreffer moest incasseren was voor de statistieken en eerlijk gezegd ook wel verdiend voor Sneek.

"Dit is een mooi begin van de competitie, maar geen droomstart van het seizoen", oordeelde Zimmerman. "Ik baal er namelijk nog steeds van dat we zijn uitgeschakeld in de beker."