WKE versterkt zich met Petrit Hoxhaj

VOETBAL - WKE heeft zich per direct versterkt met Petrit Hoxhaj. De 22-jarige middenvelder, die geboren is in Kosovo, kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor SC Veendam. Bij de Veenkolonialen speelde hij in drie jaar 37 competitieduels, waarin hij vier keer scoorde.
Voordat hij naar Veendam ging doorliep Hoxhaj de jeugdopleiding van FC Groningen. Door die club werd hij ontdekt toen hij nog in de D-jeugd speelde van FC Grootegast.

De afgelopen maanden was Hoxhaj op zoek naar een nieuwe club in het betaalde voetbal, waarbij hij zijn vizier niet alleen richtte op Nederland. Samen met de laatste FC Emmen-aanwinst, Rutger Worm, was hij op proef bij de Bulgaarse topclub CSKA Sofia. Tot een contract leidde die proefperiode voor beide spelers niet.

"Zabih Etemadi, oud-speler van WKE, vroeg me of ik nog een speler kon gebruiken. Hij is zaakwaarnemer van Hoxhaj. Versterkingen zijn altijd welkom. Zeker als je de situatie van nu bekijkt met een aantal blessures. We missen Anton Jongsma al op het middenveld en ik weet niet hoe lang het duurt voordat hij weer fit is", aldus Hendrik Oosting over zijn nieuwste aanwinst.

"Het is een controlerende middenvelder, met voetballend vermogen. Hij gaat volop in de strijd, speelt vanuit zijn taak. Zo'n speler is altijd welkom. Ik ga er vanuit dat hij vanaf zondag inzetbaar is. Ik heb net met hem gesproken en hij heeft me verzekerd dat hij fit is."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.