Drenthe blij met gelijk maken rotondes en kruisingen

ASSEN - De provincie Drenthe is tevreden over het besluit van Minister Schultz van Verkeer om rotondes en kruisingen in de toekomst een gelijk uiterlijk te geven.
Schultz wil met deze maatregel het aantal verkeersslachtoffers terugdringen. De minister vindt de situatie nu te onduidelijk voor verkeersdeelnemers. Per gemeente zijn er namelijk andere regels en wordt de verkeerssituatie op verschillende manieren aangegeven. Henk Bakker van Werkgroep De Kop van Drenthe stoort zich al jaren aan die onduidelijkheid.

Ook de provincie Drenthe is dus tevreden over het besluit, maar volgens gedeputeerde Brink hoeft er in Drenthe weinig te veranderen. Vrijwel alle rotondes in de provincie zijn al gelijk. Volgens Brink vallen er in Drenthe relatief weinig verkeersslachtoffers op rotondes en dus denkt hij dat de Drentse rotondes wel eens als voorbeeld gebruikt kunnen worden voor de rest van Nederland.

Begin september maakt de minister duidelijk wat de nieuwe plannen precies inhouden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.