Wanprestatie FC Emmen tegen Bayer Leverkusen

VOETBAL - FC Emmen heeft in een oefenduel met 2-4 verloren van het tweede team van Bayer Leverkusen.
Bij rust stond het 0-2 voor de Duitsers. In de pauze wisselde Emmen-trainer Joop Gall negen spelers, waar Leverkusen slechts één reserve had meegenomen. In de tweede helft liepen de Duitsers tegen het zwak spelende Emmen uit naar 0-4. Voor FC Emmen scoorden in het laatste half uur nog Mauricio Mazzetti en Wout Weghorst.

Gall was na afloop niet tevreden over zijn team. ''Ik heb me kapot geërgerd aan de instelling. We hebben alleen gescoord door vermoeidheid bij de tegenstander.''

Bij Emmen maakte Ruud ter Heid zijn rentree na zijn knieblessure. Middenvelder Yannick de Wit maakte zijn eerste speelminuten na een hamstringblessure, duie hij opliep in de voorbereiding. Beiden speelden de eerste helft. Keeper Harm Zeinstra, tweede keus achter Peter van der Vlag stond de hele wedstrijd onder de lat.

FC Emmen is komend weekend vrij in verband met interlandwedstrijden. Volgende week wordt de competitie hervat met het uitduel tegen Telstar.