Bataljons Korps Nationale Reserve samengevoegd

Militair ceremonieel
Militair ceremonieel
STEENWIJK - Met militair ceremonieel worden op de Markt in Steenwijk twee bataljons van het Korps Nationale Reserve samengevoegd tot het 10 Natresbataljon.
Natresmilitairen zijn militairen die naast hun baan bij het leger ook een baan hebben in de burgermaatschappij. De nieuwe eenheid, die deel uitmaakt van de 43ste Gemechaniseerde Brigade uit Havelte, komt onder leiding van Luitenant-kolonel Hans Berding. De samenvoeging van de bataljons is één van de bezuinigingsmaatregelen binnen Defensie en vindt vrijdag plaats.

Natresmilitairen

Natresmilitairen bewaken en beveiligen belangrijke militaire of civiele objecten in Nederland, zoals (lucht)havens en energiecentrales. Daarnaast verlenen de bataljons militaire bijstand in het kader van openbare orde en veiligheid en bieden ze hulp tijdens grote calamiteiten, zoals tijdens de grote wateroverlast in Noord Groningen, begin dit jaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.