Snackkar Diever mag terecht niet naar centrum

Raad van State
Raad van State
DEN HAAG - De gemeente Westerveld heeft de uitbater van een snackkar in Diever terecht geen toestemming gegeven voor de bouw van een kiosk in het centrum van het dorp. Dat concludeert de Raad van State.
De ondernemer heeft op dit moment een mobiele snackkar in het dorp. Hij wil verhuizen naar de Brink. De gemeente staat een verhuizing alleen toe als een visboer ook mee gaat in diezelfde kiosk. Volgens de Raad is het nu aan de eigenaar van de snackkar om in overleg met de visboer te gaan over een eventuele gezamenlijke verhuizing. Volgens de snackbareigenaar wil de visboer niet.
Eerder al spande de eigenaar van de snackkar een procedure aan bij de rechter. Die bepaalde dat de kansen voor een kiosk op de Brink in Diever nog niet zijn verkeken. Volgens de rechter is de vergunning mogelijk als de snackbarhouder een civiele procedure aanspant. Beide partijen hebben al 20 jaar ruzie om de bouwvergunning. Volgens de rechter heeft de gemeente eerder toezeggingen gedaan waarop Jissink nu een beroep kan doen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.