Vijf miljoen voor Veenkoloniën

ASSEN - De Drentse en Groningse Veenkoloniën krijgen van staatssecretaris Bleker een financiële injectie van vijf miljoen euro. Met dit geld moet de regio zich voorbereiden op een toekomst zonder subsidie vanuit Brussel.
De overheidsbijdrage wordt dit jaar en volgend jaar gebruikt voor innovaties, bijvoorbeeld op het gebied van energiewinning. Door veranderingen in het Europees landbouwbeleid krijgen boeren over een paar jaar minder steun uit Brussel.
Met het geld kunnen landbouwers op zoek gaan naar manieren om de opbrengst te verhogen, restproducten te benutten en het ontwikkelen van nieuwe producten voor de energie. Een voorbeeld is het winnen van energie uit reststromen die vrijkomen bij de productie van zetmeel. ,,Het geld is bedoeld voor boeren die willen innoveren en niet om boeren te ondersteunen die denken dat het wel overwaait'', aldus Bleker.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.