'Kom niet naar Project X in Haren'

HAREN - Coen Weusthuis, de vader van het 16-jarige meisje dat van plan was vrijdag haar verjaardag in Haren te vieren, doet in het Radio 1 Journaal een oproep om niet naar Haren te komen.Het meisje wilde haar zestiende verjaardag vieren en had via Facebook een uitnodiging gestuurd naar haar familie en vrienden, maar door een foutje bij het aanmaken van de uitnodiging hebben inmiddels bijna 25.000 mensen aangegeven ook naar het huis van de familie Weusthuis te komen.

Weusthuis: "Ik snap dat de jeugd dit fantastisch vindt maar ik wil toch echt iedereen oproepen om niet naar Haren te komen. Ook doe ik een beroep op de ouders van de kinderen die naar Haren willen komen, spreek je kinderen er op aan en houdt ze morgen thuis zodat alles met een sisser kan aflopen."
Het feest is inmiddels omgedoopt tot Project X. Dat is afgeleid van een recente film over een feestje dat klein zou beginnen, maar groot eindigde en ontaarde in een gigantische chaos.

De gemeente Haren heeft bovendien bekend gemaakt geen alternatief feest te organiseren voor mensen die van plan zijn naar het dorp te komen voor het Project X-feest. Omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd zal Haren ook geen vergunning verstrekken voor particuliere initiatieven.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.