Onze Club naar kraker Gieterveen - Gieten

Gieten rolt ook Gieterveen op
Gieten rolt ook Gieterveen op
VOETBAL - Het gloednieuwe sportprogramma van RTV Drenthe, Onze Club is zondag aanwezig bij de trotse koploper in de zondagtopklasse. De ploeg van trainer Hendrik Oosting ontvangt thuis VVSB uit Noordwijkerhout. Ook zijn de camera's aanwezig bij ACV - Nunspeet in de zaterdaghoofdklasse, de topper in de 2e klasse J op zaterdag tussen Drenthina en ONR uit Roden en zijn er beelden van de kraker in de 5e klasse E op zondag: vv Gieterveen - vv Gieten.
WKE is sinds afgelopen weekend de trotse en eenzame koploper in de zondagtopklasse. Zelf speelden de oranjehemden met 1-1 gelijk bij Gemert, maar een dag later wisten de achtervolgers FC Lienden en Achilles '29 niet te profiteren. De tegenstander van zondag, VVSB, staat 10e en behaalde tot nu toe 7 punten uit 6 duels en dat zijn er negen minder dan de Emmenaren.

In de zaterdaghoofdklasse C wil ACV zich na twee nederlagen op rij revancheren in het thuisduel tegen Nunspeet. De Gelderse club won dit seizoen nog niet en staat 13e met 2 punten uit 3 duels. ACV staat daar vier plaatsen boven met 3 uit 3.

In de 2e klasse J op zaterdag spelen de nummers 2 en 3 tegen elkaar. In Emmen ontvangt Drenthina een andere Drentse club, ONR uit Roden. Beide ploegen hebben zes punten uit drie duels. SC Loppersum is koploper in deze klasse, met één punt meer.

Voetbalvereniging Gieten is uitstekend begonnen aan de competitie in de 5e klasse E op zondag. De club staat met 9 punten uit 3 duels bovenaan en heeft de indrukwekkende doelcijfers van 31 voor en 0 tegen. Zondag gaan de Gietenaren op bezoek bij Gieterveen. Die ploeg staat 2e op twee punten van Gieten, maar met 10 goals voor en 8 tegen toch hele andere doelcijfers. Gieten is het overigens ook aan haar stand verplicht dit seizoen kampioen te worden. De ploeg van trainer John Bartelds degradeerde de afgelopen twee seizoenen. Belangrijkste man van Gieten is Gert Maliepaard. De 29-jarige aanvaller scoorde in drie duels al elf keer en is op dit moment topscorer van alle competities in district Noord. Met hem kijkt 'Onze Club' alvast vooruit op de kraker en het seizoen.

'Onze Club' begint zondagavond om 18.30 uur, direct na TV Drenthe Sport.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.