ACV en HZVV willen ongeslagen thuisstatus behouden

Marco Hartman, topscorer van HZVV in actie
Marco Hartman, topscorer van HZVV in actie
VOETBAL - In de zaterdaghoofdklasse C spelen de twee Drentse clubs, ACV en HZVV, de vierde competitieronde van het seizoen op eigen bodem. ACV ontvangt zaterdagmiddag op sportpark Stadsbroek Nunspeet en in Hoogeveen komt Flevo Boys op bezoek.
Flevo Boys is de huidige nummer 4 in de stand, met 6 punten uit 3 duels. De enige nederlaag leed de ploeg uit Emmeloord tegen ONS Sneek. Bij Flevo Boys werd het 4-0 voor de Friesen, die vorige week ook te sterk waren voor HZVV. De Hoogeveners verloren in Sneek met 2-1, door een hele late en discutabele strafschop. De ploeg van trainer André Blom wil de goede start van de competitie graag een goed vervolg geven. Na het gelijke spel bij DVS'33 volgde een hele knappe zege thuis tegen WHC. De zure nederlaag van vorige week in Sneek doet daar geen afbreuk aan.

ACV begon het seizoen sterk met een duidelijke 2-0 overwinning op Harkemase Boys, maar twee wedstrijden later staat de ploeg van trainer Joseph Oosting nog steeds op 3 punten. ACV verloor in Berkum kansloos met 2-0 en afgelopen zaterdag gingen de Assenaren onnodig onderuit in Staphorst met 2-1. Een wonderschone treffer van Robin Mulder, die voor rust nog de 2-1 maakte, hielp ACV niet over het dode punt. Scorend vermogen is wat de ploeg vooralsnog mist. De tegenstander van zaterdag, Nunspeet, wacht na drie duels nog op de eerste zege. De gasten speelden twee keer gelijk en verloren één keer.

Het duel HZVV - Flevo Boys begint om 15.00 uur en ACV - Nunspeet om 14.30 uur

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.