Beneluxliga-weekend voor Drentse eredivisieclubs

Twee Drentse clubs in de Beneluxliga
Twee Drentse clubs in de Beneluxliga
HANDBAL - Na drie duels in de vaderlandse eredivisie spelen de heren van E&O en Hurry Up dit weekend een dubbel programma in de steeds prestigieuzer wordende Beneluxliga, met daarin de beste vier clubs van het afgelopen seizoen uit de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse competitie. De competitie die dit seizoen haar zesde editie kent. De eerste editie werd gewonnen door het Belgische Sasja, daarna won Aalsmeer en de afgelopen drie seizoenen bleek Volendam de sterkste ploeg.
De handbalheren van E&O, die zich het afgelopen seizoen voor de derde keer kwalificeerden voor de Beneluxliga, spelen dit weekend twee thuisduels en twee keer is een Belgische club de opponent. Zaterdagavond om 18.00 uur is Achilles Bocholt de tegenstander en zondagmiddag om 14.30 kruist het team van trainer/coach Joop Fiege de degens met United HC Tongeren. Zowel Bocholt als Tongeren zijn de competitie in België uitstekend begonnen, met de volle winst uit de eerste drie duels. E&O staat na drie duels in de vaderlandse eredivisie op plaats 2, met 4 punten uit 3 duels. In poule B van de Beneluxliga zitten naast E&O, Bocholt en Tongeren ook Volendam en de Luxemburgse clubs Red Boys Differdange en Handball Esch.

Ook Hurry Up, dat dit seizoen haar debuut maakt in de Beneluxliga ontmoet ook twee Belgische clubs, maar moet daar wel voor reizen richting de zuiderburen. Zaterdagavond speelt de ploeg van trainer Rob Fiege tegen Initia Hasselt en op zondagmiddag (15.30 uur) is de eerste winnaar van de Beneluxliga, Sasja, de opponent. Overigens speelde Hurry Up al één duel in groep A. Dat duel, tevens een competitiewedstrijd, ging verloren tegen de Limburg Lions. Dat duel betekende de tweede nederlaag in het nog prille seizoen voor de Zwartemeerders, die na drie duels in de competitie pas twee punten pakten.

De overige twee tegenstanders van Hurry Up in de Beneluxliga, dat gespeeld wordt in een hele competitie (dus met uit- en thuisduels) zijn twee Luxemburgse clubs: Handball Karjeng en HB Dudelange.

De beste twee clubs van beide poules plaatsen zich voor de final four. Die final four wordt in één weekend afgewerkt, met een halve finale en daarna de finale.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.