Prinses Margriet opent theater De Nieuwe Kolk in Assen

ASSEN - Prinses Margriet heeft vanmiddag officieel theater De Nieuwe Kolk in Assen geopend. Ze blies een veertje van tafel op het podium in de grote zaal en daarmee blies ze met Koninklijke adem het gebouw leven in.
Vervolgens kreeg de prinses dans, film en muziek voorgeschoteld rondom het sprookje De oude man en de i-fee van de Asser kinderboekenschrijver Chris Vegter. Theater De Nieuwe Kolk wil zelf wil over twee jaar een voorstelling rond Cuby and the Blizzards produceren. Hiervoor werkt het theater samen met oud Assenaar en cabaretier Tom de Ket.

Vanavond is er een openingsvoorstelling van Noord Nederlands Orkest, Noord Nederlands Toneel en Noord Nederlandse Dans. De Nieuwe Kolk biedt onder meer onderdak aan een concert- en theaterzaal, vijf bioscoopzalen en de bibliotheek. Het gebouw van honderd miljoen euro is sinds maart in gebruik. Vanavond zendt TV Drenthe een de documentaire uit over de Nieuwe Kolk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.