Gieten-spits Maliepaard scoort 6 in derby tegen Gieterveen

VOETBAL - Voetbalvereniging Gieten bljift ook na vier wedstrijden ongeslagen in de 5e klasse E van het zondagvoetbal. De ploeg van trainer Johnny Bartelds versloeg de nummer 2 in de stand, Gieterveen. Het werd maarliefst 0-9. Grote man was wederom Gert Maliepaard. De spits en aanvoerder van Gieten maakte er zes.
Met die zes treffers komt het seizoenstotaal van de 29-jarige Maliepaard op 17. Daarmee is hij de absolute topscorer op de noordelijke amateurvelden.

Tot de rust kon Gieterveen nog wel een beetje bijblijven, getuige de 0-2 tussenstand. Maar na de derde treffer brak het verzet van de thuisploeg.

De cijfers van Gieten staan als een huis. Vier duels en 12 punten, doelsaldo: 40 voor en 0 tegen. Nummer 2 in de stand is nu SVZ, met 7 uit 3.

In de 2e klasse J van het zaterdagvoetbal maakte Drenthina korte metten met vv ONR uit Roden. In Emmen won de ploeg van trainer Gerrie Benes met 4-0. Door die zege staat Drenthina tweede in de stand na vier duels. De Emmenaren hebben 9 punten uit drie duels. Koploper is Loppersum, met 10 uit vier.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.