Vrijdag 28 september: Pastinaak uit de oven

PROVINCIE - Dit is een recept van Yt van der Ploeg van Herberg Het Volle Leven in Appelscha.Ingrediënten voor 4 personen 2 pastinaken, honing, knoflook, olijfolie, zeezout, 1 a 2 conference peren, Deense blauwe kaas, walnoot, bedje sla en vinaigrette.
Maak vinaigrette met 2 delen olie en 1 deel azijn, theelepel mosterd, sjalot, zout, peper, 2 theelepels honing en verse kruiden naar keuze. Doe alles in een keukenmachine en voeg de olie toe tot de gewenste dikte.

Schil de pastinaak en snij in de lengte in 6 stukken. Verwarm de oven voor op 200
tot 210 graden. Leg de pastinaak op een ovenschaal en voeg honing en knoflookolie toe (3 tenen knoflook op 1 dl olijfolie pureren). Voeg zeezout toe en zorg dat alles goed vermengd is. Zet de ovenschaal 15 à 20 minten in de oven, totdat de pastinaak goudbruin gekleurd is. Schil de peren en verkruimel de blauwe kaas. Leg op het bord een bedje gemengde sla. Verdeel de pastinaak, peer, blauwe kaas en walnoot en druppel naar de wens de vinaigrette erover. Garneer naar wens met nog wat tuinkers of iets dergelijks. Eet smakelijk!

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.