'Cameratoezicht onveilig Bargermeer geen verloren zaak'

EMMEN - Cameratoezicht op bedrijventerrein Bargermeer in Emmen is ondanks de afwijzing door de ondernemers beslist geen verloren zaak. Dit zegt Ronald Memelink, directeur van I-watch.
Dit is een stichting die in samenwerking met de politie voor ruim twintig bedrijventerreinen cameratoezicht verzorgt. De stichting was ook betrokken bij de plannen voor cameratoezicht in Emmen. Ondernemers verwierpen vorige week dit plan, omdat ze klaagden over gebrek aan informatie en de te hoge kosten.

Directeur Ronald Memelink van I-watch noemt de kritiek van de Emmer ondernemers terecht. Aan de kosten kan volgens hem nog fors gesleuteld worden. Hij denkt de ondernemers binnen enkele weken te kunnen overtuigen van het nut van cameratoezicht. De eerste camera’s kunnen volgens hem begin volgend jaar geïnstalleerd worden. Voorwaarde is wel dat de gemeente Emmen helpt het project weer nieuw leven in te blazen.

Zie ook:


Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.