Emmenaar vestigt record met hattrick voor PSV

Locadia vestigt record in eredivisie    foto psv.nl
Locadia vestigt record in eredivisie foto psv.nl
VOETBAL - Jürgen Locadia uit Emmen heeft zijn competitiedebuut in de hoofdmacht van PSV opgeluisterd met een ware hattrick. De 19-jarige aanvaller, die zijn loopbaan begon bij Bargeres (van 1998 tot 2001) en via Emmen AV (2001-2004), FC Emmen (van 2004 tot 2008) en Willem II bij PSV belandde, scoorde als invaller in het met 6-0 gewonnen uitduel bij VVV drie keer. De drie goals betekenden een nieuw record in de eredivisie. Nog nooit scoorde een speler binnen elf minuten in zijn debuutwedstrijd een hattrick.
De geboren Drent is de eerste speler sinds Harald Berg die een hattrick maakte bij zijn debuut in de eredivisie. In 1969 schoot de Noor in dienst van ADO Den Haag drie keer raak, al deed Berg daar wel de gehele wedstrijd over.

Locadia kwam bij de stand van 0-2 in de ploeg voor Luciano Narsingh in de 68e minuut. Zeven minuten na zijn entree gleed hij zijn eerste doelpunt binnen uit een voorzet van Ola Toivonen. De tweede maakte hij fraai op aangeven van Wilfred Bouma en het debuut werd nog mooier toen hij in de 86e minuut een steekpass van Wijnaldum doeltreffend afrondde.